Een waaier aan diensten. Uw gezondheid onze zorg

Onze dienstverlening
Apotheek

Bij Noorderlaan Apothekers vindt u een ruim aanbod geneesmiddelen, met of zonder voorschrift. Wij staan u bij met advies op maat en vertellen u graag meer over de voorgeschreven medicatie. Wij zijn thuis in de werking, dus stel ons gerust uw vragen.

Huidanalyse
Klaar om jouw huid te laten stralen?

Last van geïrriteerde of rode huid? Puistjes? Eerste tekenen van huidveroudering?Of wil je jezelf en je huid gewoon een keertje verwennen met een nieuwe dag- of nachtverzorging? Dan ben je bij Apotheek Noorderlaan van harte welkom voor een professionele huidanalyse door 1 van onze dermocosmetische deskundigen.

Maak een afspraak

Hoe gaan we te werk?

INTAKE:  bij de huidanalyse met ons professioneel toestel van Callegari meten we verschillenden parameters van de huid. Onder andere het vochtgehalte van de huid, het sebum dat aanwezig is (bepaalt droge of vette huid). Maar ook andere aspecten zoals pigmentatie, zuurtegraad, openstaande poriën, … kunnen gemeten worden. Onze deskundigen begeleiden deze testen met een uitgebreide uitleg voor de klant. Zodat de klant een duidelijk beeld heeft over hoe de huid er net uitziet en wat er eventueel verbeterd kan worden.

ADVISEREN PRODUCTEN: na de huidanalyse nemen we de klant graag verder mee in de wondere wereld van de talloze producten die specifiek voor de huid zijn ontworpen. Binnen apotheek Noorderlaan werken we met verschillende cosmetica gamma’s, waarbij er ook wordt gekeken naar duurzaamheid en ecologie o.a. Enkele van onze cosmetica gamma’s zijn Caudalie, Filorga, La Roche Posay, Vichy, Tinge.

Aan de hand van de resultaten van de huidanalyse zal de apotheker samen met de klant kijken wel gamma het meest geschikt is en welke producten gekozen kunnen worden in functie van de resultaten.

OPVOLGING: Uiteraard zijn we zelf benieuwd naar hoe de klant het nieuwe product ervaart en wat het doet met zijn/haar huid. We vragen dan ook aan de klant om na een viertal weken eens terug binnen te springen in onze apotheek. Op dat moment kunnen we een mini versie van de uitgebreide huidanalyse uitvoeren. Dan kijken we of er reeds verbetering is of er nog extra opvolging nodig is.

Een uitgebreide huidanalyse kost € 25, koop je echter producten dan valt deze kost weg!
Tabakologie
Meer over tabakologie

Stoppen met roken is een proces van vallen en opstaan 

Een tabakoloog kan je zowel fysiek als psychologisch begeleiden bij het stoppen met roken en je krijgt het nog (deels) terugbetaald ook. 

Een tabakoloog, wat is dat? 

Wel, deze professional begeleidt u op een deskundige manier bij het stoppen met roken. Daarbij wordt u specifieke situatie bekeken. Wat is uw motivatie, heeft u al eerdere pogingen ondernomen, waar liep het mis, …

Maak een afspraak

Vergroot uw slaagkansen met een tabakoloog 

Uit onderzoek blijkt dat u uw kansen om te stoppen met roken stevig verhoogd door de begeleiding van een tabakoloog te combineren met rookstopmedicatie. Zo krijgt u ondersteuning wanneer u het moeilijk heeft, terwijl de rookstopmedicatie de lichamelijke ontwenningsverschijnselen opvangt. 

Een rookstopplan op maat

Een tabakoloog kent alle mogelijke middelen die u kunnen helpen om u te doen stoppen met roken. In samenspraak wordt een rookstopplan op maat gemaakt, waarna u kan rekenen op de nodige coaching. Daarbij krijgen ook factoren zoals stress en gewichtstoename de nodige aandacht. Ook na de behandeling kunt u nog steeds bij de tabakoloog terecht. 

Gedeeltelijke terugbetaling 

De begeleiding door een geregistreerde tabakoloog wordt voor een groot deel terugbetaald. Ook krijgt u sommige rookstopmedicatie gedeeltelijk terugbetaald. Vraag meer info aan de tabakoloog of uw apotheker.

Maak kennis met Eline, de tabakoloog bij Noorderlaan Apothekers

Eline werkt bij ons sinds 2017 als apotheker. In 2019 studeerde ze af als tabakologe aan het VRGT, de Vlaamse Vereniging voor Respiratoire Gezondheidszorg en Tuberculosebestrijding. Sindsdien coacht en begeleidt ze elke klant die wil stoppen met roken op individuele basis.

Bandagisterie
Meer over bandagisterie

Bij Apothekers  Noorderlaan hebben we ook een uitgebreide afdeling van bandagisterie.

We verstrekken een breed gamma aan medische hulpmiddelen om de mobiliteit te verbeteren. Denk maar aan steunkousen, sportverbanden, buik-en ruggordels. Ook rolstoelen en rollators zijn hier te verkrijgen.

Verder hebben we nog een groot gamma hulpmiddelen om thuisverzorging te vergemakkelijken (bad- en douchestoelen, incontinentiemateriaal, stomamateriaal, …)

Hulp nodig? Kom gerust even langs. Wij helpen bij het meten een aanpassen van verbanden en geven zorgvuldig advies over het gebruik van de verschillende voorwerpen.

Voedingsbegeleiding
Meer over voedingsbegeleiding

Gezonde voeding is een belangrijke bouwsteen van uw lichaam. Onze opgeleide voedingsdeskundige gaat met u aan de slag. Wij nemen uw voedingspatroon onder de loep, adviseren, sturen bij, helpen met schema’s en zorgen voor voeding op maat van uw noden.

Maak een afspraak
SO CHECK
Meer over SO CHECK

Met een SO CHECK meten we de mineralen en de intoxicatie van zware metalen. Kennen we deze impact, dan kunnen we u een voedingsprogramma en de nodige supplementen op maat voorstellen. Wij staan u met raad en daad bij en werken samen met u aan een betere gezondheid. 

Boek hier je analyse
Bereidingen
Manueel en magistraal

Bij Noorderlaan Apothekers maken we nog heel wat magistrale bereidingen. Dit ouderwetse handwerk wordt steeds zeldzamer, maar de resultaten zijn er. 

HbA1c-analyse
Laat uw bloedsuikerspiegel bekijken

Wij kunnen uw HbA1c-gehalte in uw bloed bepalen. Deze waarde is een maat voor het gemiddelde van de bloedsuikerspiegel in de afgelopen weken. De afkorting staat voor Hemoglobine A1c. Hemoglobine A1c is een eiwit dat de rode bloedcellen zijn kleur geeft en waaraan suiker is gebonden.

ONS ADRES

Noorderlaan 104-H
2030 Antwerpen

ONZE CONTACTGEGEVENS

[email protected]
Tel: 035411892

NOG VRAGEN?

Zit u nog met vragen? Spring binnen, we helpen u graag verder.