Een gezonde huid? Let op je voeding

Een gezonde huid? Dat komt door een samenspel aan factoren. Je genen, hormonen, de omgeving waar je woont en zelfs je emoties. De belangrijkste factor? Je levensstijl en voeding vormt daarbij een belangrijke pijler.  

Reken maar dat je voeding een enorme impact heeft op je huid. Meer nog je voeding bepaalt voor een groot stuk de uitstraling van je huid. Wil je een frisse, gezonde huid op verder gevorderde leeftijd, dan is op je voedingspatroon letten aangewezen. Antioxidanten zijn daarbij ontzettend belangrijk, want vitamines A, E en C hebben een enorme invloed op je huid. Vaak vind je deze antioxidanten ook in huidcrèmes, maar de impact van je voeding is minstens even belangrijk. 

Zorg dat je vitamines opneemt 

Vitamine E is essentieel voor gezonde celwanden. Je vindt deze vitamine in voedingsproducten als graan, brood, noten, zaden, groenten en fruit. Maar ook Vitamine C zorgt voor de nodige stevigheid. Dus laat maar komen die kiwi’s, bessen, aardbeien en rode kool. Vul dit nog aan met Vitamine A uit wortelen, zoete aardappelen en donkergroene groenten en je zit helemaal goed. 

Drink voldoende water

Een gezonde huid? Water drinken! Zo voorkom je het uitdrogen van je huid en houd je je vochtgehalte in balans. Kijk uit met koffie en alcohol, deze drogen je uit. Deze dehydratatie kan je huid blijvend beschadigen. Wist je dat je in onze apotheek een huidanalyse kunt laten uitvoeren? Op die manier ken je meteen de situatie van je huid en kunnen we het nodige doen om deze juist te behandelen.